Thursday, October 22, 2009

Peristiwa Jam 8 Pagi...

"Perhatian kepada semua penghuni kolej gemia yang tidak terlibat dengan kelas pada pagi ini, anda diwajibkan untuk menyertai program JOM KEMAS UiTM Dungun. Kegagalan anda menyertai program tersebut akan menyebabkan kemudahan kolej anda pada semester hadapan akan ditarik balik"


Pagi-pagi bute dah buat announcement. Ayam pun tak sempat nak berkokok lagi..

Selang 1 minit..

"Perhatian kepada semua penghuni kolej gemia yang tidak terlibat dengan kelas pada pagi ini, anda diwajibkan untuk menyertai program JOM KEMAS UiTM Dungun. Kegagalan anda menyertai program tersebut akan menyebabkan kemudahan kolej anda pada semester hadapan akan ditarik balik"


Darah aku membara...Darah muda macam aku ni mmg pantang dicabar...Nak-nak time aku tido...

Tapi aku sabar..Menandakan iman aku masih kuat...

Baru je nak sambung tido balik....

"Perhatian kepada semua penghuni kolej gemia yang tidak terlibat dengan kelas pada pagi ini, anda diwajibkan untuk menyertai program JOM KEMAS UiTM Dungun. Kegagalan anda menyertai program tersebut akan menyebabkan kemudahan kolej anda pada semester hadapan akan ditarik balik"


"WOII..Mak Bapak tak ajar ke suh hormat sket orang tido!!!"...


Tensen aku. Aku bertempik pun, bukan diorang dengar...Nak tidur..dah tak de selera...

Tak terfikir langsung aku nak join program tu. Biarlah mahasiswa-mahasiswa yang jauh lebih berguna daripada aku yang serta. UiTM ni dah cukup kemas bagi aku.

Ahh..nanti kang dieorang [orang kolej] datang bilik ke bilik...Aish..Aku mula runsing..pikiran dah tak tenang...



So..buat masa ni....

.
.
.
.
.
.
.
.


Aku sedang on9 di dalam almari.....

10 comments:

Darkk said...

Trully. Gua tak tau nak komen apa. Tapi gua akan kerap datang sini.

Lagi.

macha_sezs said...

aku,..aku...

tak sangka ada orang akan buat macam ni lepas sekolah menengah!

huhuu~

eyemeroll said...

@dark-jemput..buat mcm belog sdiri..

@macha-yang penting jiwa remaja..haha
xde la..metafora je sume tuh..haha

- m!ss_yaNa - said...

kolej gemia..??
sama dgn abg la...
eh,,memang kamu kwn abg saya kan..??
hehe~~

eyemeroll said...

haaa..
kita adik beradik ke..
haha

- m!ss_yaNa - said...

x la..
kita siblings..
muhaha~~

Gurik said...

student uitm dungun ke?
wuhuhuhu dungeon!
org pejabat kolej mmg hell giler kan
gemia pagi2 mcm genting ooo...
eventho aku tak la dok sane sbb aku pompuan.agagaga
still kat sana?

eyemeroll said...

ha'ah..student uitm dungun..
hoho..dungeon..
tau xpe..beliau dan anak beranak beliau memang gila..
yup..still kat sana..

student uitm dungun jgk ke? ke da abez blaja?

Gurik said...

sudah tak jejak sane lepas 3 tahun merempat dengan nasi koboi bile ketandusan duet. HAREM!!!

dok gemia kalau pagi2 ungka2 sane macam ada anjurkan family day kan? agagaga

eyemeroll said...

hoh.Nasi Koboi. Sampai skang masih glamer..Tu dah trademark gadung..haha

oh.Tu la kelebihan uitm dungun. Macam zoo.Haha