Tuesday, April 6, 2010

Kupasan Kisah Labi Labi

Salam Sejahtera.

Hari ini aku renung-renung lagi.
Nasib si anak teruna. Haish. Mengeluh lagi.

Kalau nak efek lebih. Hisap rokok. Aku ingat kata-kata tu. Mamat mana entah.
Rokok. Hmmph. Tak apa lah. Aku kedekut sangat-sangat. Nak beli rokok lagi la aku kedekut.

Bukan kedekut sebab sifat azali. Tapi kedekut tang kejadah ni.

Bila jenguk blog orang lain, semua merengek kerja setimbun. Haish. Nasib badan . Aku pun sama. Tak perlu lah aku nak luah kat sini. Bila tahu masalah orang sama dengan aku dah cukup. Kepala dah cukup pening. Tak perlu jadi lagi runsing.

Test datang serentak. Memang dah tabiat lecturer. Pantang betul aku. Tak boleh ke buat mesyuarat dulu sebelum tetapkan tarikh. Muafakat sama-sama. Aku tak kisah masalah apa yang ada. Yang penting aku dapat jawab dengan selamber. Ada gaya komunis tak?

Tapi aku tak fikir yang tu. Aku fikir 13 hb ni. Ada apa sama 13 April?13 hb ni aku pulang barangkali. Macam biasa. Tabiat lama. Aku tak suka study week pendek-pendek. Kalau UiTM buat pendek. Aku panjangkan. Jadual aku biar aku yang tetapkan.

Tapi jadual exam ternyata celaka amat. Hari pertama UiTM bermula exam aku dah ada paper. Mula-mula aku tengok hati dah gelisah. Ah. Tak apa. Habis awal la tu. Dengus hati aku. Tapi ternyata kecelakaan melanda juga. Paper last aku adalah pada hari last exam. See. Sebab ni aku betul-betul meluat. Lepas paper pertama ada selang 7 hari sebelum paper berikutnya. Kejadah. Hati memberontak. Gila tak puas.

Bila start exam? 2 minggu depan. Dah tak lama. Tapi mata aku tak boleh nak melangkau jauh-jauh. Ada 4 test menanti dulu. Digital, Calculus, Electronic, dan Circuit. Digital aku dah pasrah. Lecturer ajar gila laju. Kejadah pulak pening-pening. Haish.

Maki maki lagi. Bila nak senyum sampai nampak gigi?

Sekian.

1 comment:

~terataibungaindah~ said...

hye,, entry yg penuh perasaan. baru lepas test gak.. bet0l r lec mmg suuke bg test berderet2.. pastu stdy week p0n ade test lg..wuwuu~