Sunday, January 31, 2010

Game Menipu!~

Entri hari ni adalah pasal cerita ni.


Ini cerita Liar Game 2. Sambungan daripada Liar Game 1. Oh. Dia bukan movie. Dia adalah drama.

Macam tajuk dia nyatakan, cerita ni pasal satu game menipu. Dia ada peringkat-peringkat. Kau kena menipu kalau nak survive. Game ni libatkan duit. So, siapa yang kalah memang merana gila lah. Bukan seribu dua. Tapi juta juta. Kalau menang pun gilalah jugak kaya.

Nak dijadikan cerita, Penganjur guna taktik kotor.Maknanya rata-rata yang join game tu bukan sebab nak kaya. Tapi sebab terpaksa angkara penganjur.

Okey. Pasal watak pulak.

Hero dia amat menjadi. Tak hensem bagi kaum perempuan. Tapi aku suka sebab menjadi watak genius tuh. Tak macam cerita Amerika. Selalu je gambarkan orang yang genius tu sebagai seorang geek, gemuk, dan hidup dia bosan tahap hampas.

Watak hero cerita ni tenang. Pandai psycho. Ada gaya macho.

Heroin pulak entah nak cakap. Kebodohan dia buat aku rasa nak sepak-sepak. Tapi last-last memang dia jugak yang betul..Haha.

Cerita dia banyak melibatkan pemikiran logik dan analatikal. Tak kurang juga psychology. Sebab tu cerita ni melibatkan seorang genius. Permainan kadang-kadang nampak mudah. Ada jugak yang nampak macam melibatkan tuah. Tapi dieorang punya pemikiran boleh atasi semua tu. Dengan mudah dieorang jumpa kunci nak mendapatkan tuah. Itu buat otak korang tak berhenti berfikir.

Bagi siapa yang belum tengok Liar Game 1. Aku nasihatkan ikut turutan. Tak rugi. Aku dulu ketagih Liar Game 1 tahap gaban. Cerita dia amat hebat. Tak macam cerita lain. Asyik pasal cinta. Sedih. Nangis. Romantik. Geli aku.


Kalau rasa bosan nak cabaran, sila lah tengok cerita ni. Amat hebat.

13 comments:

kaxx said...

oh. aku tengok yang season 1 punya. tak tahu pulak ada season 2.

Darkk said...

Oh. Ko dah tengok Change belum? Aku suka Change.

kaxx said...

change pun ok. rasa nak jadi perdana menteri jugak lah rasanya.

eyemeroll said...

change drama pasal ape?

@kaxx- aku baru 2 episod tengok yang season 2..haha

eik`S noName said...

eleh...cite sal cinta,sdih,nagis n romantik...geli konon...tp tgk samcam....
apa mcm bro??

cehh...cite satu yg mu kasi kat aku xcomplete n xtersusun....
jadi aku kne ejas smula,,,
hampeh...tp sodap sungguh

eyemeroll said...

@eik-sebab tu kat 2 sem dah aku tengok cite tu..episod 12 tak gerak gerak.haha

eik`S noName said...

hahaahah...

the Lady Of sHolatt said...

halo.. thnx sbb review sal tis drama,, huhu,, ketagih gila tgok.. skang tgah tgu final stage dorg g,.. lambat sgt kuar.. march..

eyemeroll said...

tu la..da tak sabar nak tunggu ni..hehe

t Y ~~~^o^~~~ u_u said...

wea!!tp kn manga dya lagi besh!!
neway hero dya encem oke!!sapa kata x encem.. (ak peminat setia japan)
nge..pompuan tuh mmg nmpak cam bodos abes~~

t Y ~~~^o^~~~ u_u said...

wea!!tp kn manga dya lagi besh!!
neway hero dya encem oke!!sapa kata x encem.. (ak peminat setia japan)
nge..pompuan tuh mmg nmpak cam bodos abes~~

mikro_kokus said...

haha! x sabar nak layan movie pulak nie.......

eyemeroll said...

@ ty - nak judge lelaki ni aku tak pandai sangat..aku pun lelaki..kalau perempuan aku pandai la kot..haha

@mikro - heh. Sama la. Tapi aku tunggu Kaiji sekali.