Sunday, March 7, 2010

Apabila Tabiat Dibuang

Salam Sejahtera.

Macam biasalah, hari minggu hari paling riang. Kawan-kawan pulang ke kampung. Aku terperap dalam kolej.

Sem depan aku bercadang nak cari bilik kat luar lah. Bebas sikit.

Banyak perkara aku duk fikir 2 hari ni. Tapi aku tak campur lah masalah dunia seperti freemason, kemanusiaan ataupun masalah negara seperti krisis politik yang tak reti-reti nak berdamai. Tak nampak motif aku nak memeningkan kepala dengan perkara demikian tanpa sebarang gaji mahupun elaun.

Markah test buat kepala aku lagi runsing. Kejadah apa entah. Bukan senang aku nak dapat mood belajar. Alih-alih result gila tak kaw. Mujur peratus nak dapat A tak kurang. Tak apa. Kau main-main sama aku ya result...heh. Darah menyirap ni.

Dan...tetiba entah dari mana...aku teringat terengganu. Aku pasti bukan homesick. Sebab....aku rasa aku rindukan pantai........

4 comments:

razee.. said...

xde windu kat aku ke..?
haha...
aku tganu gokk..

eik`S noName said...

hahaha...len cket ayt....
ermm...nnt mu blik ganu ade suk pe rise
hahaha

eyemeroll said...

@rul- mu duk melaka..wat pe rindu..hehe

@ikk- ahha..aku benci surprise..nak2 dari awok mu

miss lulu said...

waaa, pntai~~~~~